Hangzóanyag

A 25 év során elhangzott zenei anyag szerény lenyomataként három lejátszási listát ajánlunk figyelmükbe.

Kántorátus 25

Az 1996-tól 2020-ig ívelő válogatásban található teljes vespera éppúgy, mint magyarázatos koncert, ősbemutató vagy kalózfelvétel. A zenei felvételek sorát néhány korabeli interjú teszi változatossá. A felvételek nem hangnemi vagy egyházi év szerinti logikai sorban, hanem időrendben követik egymást. A különböző archív forrásokból származó felvételek technikai adottságai eltérőek.

Kántorátus nőikar 2020

Az együttes 25 éves jubileuma alkalmából készült összeállítás Mendelssohn-tól időben előrehaladva kortárs észt, finn, japán feldolgozások valamint magyar szerzők művei közül válogat, ezzel a kántorátus-repertoár újabb rétegét képviseli. Az advent–karácsony–vízkereszti ünnepkör liturgiába illeszthető tételeinek felvétele 2020. november 14-én készült.

Kántorátus vegyeskar 2021

Az együttes 25 éves jubileumán készült összeállítást a reformáció utáni első nemzedékek zenéje uralja. A kántorátus alaprepertoárjának számító időszak sportos és monumentális művei mellett átkacsintunk a 21. századba is. A böjtelő és a böjti időszak zenei anyagából válogató felvétel 2021. január 23-án készült.